Ετικέτες

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Book - Day: Season 1 Episode 1: Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι

Χαίρεται! Τι μου κάνετε? Σήμερα θα μιλήσω για ένα πολύ ωραίο βιβλίο το οποίο τελείωσα πρόσφατα. Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι, της Λένας Μαντά.


 


Πληροφορίες
Κατηγορία: Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία: Κοινωνικό
Έτος: 2007
Σελίδες: 600
Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία

Επίσημη περίληψη

«Η ζωή είναι σαν το ποτάμι που κυλάει αυτή τη στιγμή μπροστά μας. Εύκολα σε παρασύρει και σε τραβάει όπου εκείνο πηγαίνει. Όπως ένα ποτάμι δε γυρίζει πίσω, έτσι κι εσείς, αν σας παρασύρει, δε θα μπορέσετε να γυρίσετε… Να προσέχετε πάντα το ποτάμι… Μη σας παρασύρει…»

Η Μελλισάνθη, η Ιουλία, η Ασπασία, η Πολυξένη και η Μαγδαληνή μεγαλώνουν με τη μητέρα τους σ’ ένα χωριό στον Όλυμπο, δίπλα σ’ ένα ποτάμι. Αυτό που επιθυμούν και οι πέντε είναι να γνωρίσουν τη ζωή μακριά από το πατρικό τους. Και θα το καταφέρουν! Η μοίρα θα τις στείλει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα. Μόνο που καμιά φορά, τα όνειρα γίνονται εφιάλτες που στοιχειώνουν και κυνηγούν...

Πέντε γυναίκες, πέντε ζωές συγκλονιστικές, γεμάτες έρωτα και ανατροπές, ενώ το σπίτι δίπλα στο ποτάμι περιμένει υπομονετικά αυτό που ξέρει ότι θα συμβεί…


Η γνώμη μου

Το βιβλίο είναι πραγματικά εξαιρετικό. Η συγγραφέας μας διηγείται τις συγκλονιστικές ιστορίες πέντε κοριτσιών και τα χαστούκια που δέχονται από τη ζωή είτε από κακές τους επιλογές είτε από την άτυχη στιγμή. Έκλαψα υπερβολικά πολύ σχεδόν και στις 5 ιστορίες και ζούσα αυτές τις στιγμές λες και είχα τους ήρωες δίπλα μου. Ένιωθα τη λύπη τους, τη χαρά τους, το θυμό τους και όλα τους τα συναισθήματα. Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα που έτυχε να ταυτίζομαι με κάποια γεγονότα από τις ιστορίες των κοριτσιών. Όσο για το τέλος? Απλά υπεροχο. 

Η πρότασή μου
Όσοι αγαπάτε τα βιβλία και σας αρέσουν γενικά οι ιστορίες που είναι βγαλμένες από τη ζωή, πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε. 

Η Βαθμολογία μου: 10/10. 


Πείτε μου αν έχετε διαβάσει το βιβλίο και ποια η γνώμη σας! 
 Με αγάπη, Μαρίνα


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου