Ετικέτες

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Tips για τέλειο καθημερινό μακιγιάζ.

Ένα επιτυχημένο, καθημερινό μακιγιάζ πρέπει να πληρoί κάποιες προϋποθέσεις.
Το καθημερινό μακιγιάζ  είναι λίγο περίπλοκο. Οι περισσότερες από εμάς κάνουμε ελάχιστα, βασικά πράγματα για να καλύψουμε τις τυχόν ατέλειες και να φαινόμαστε πιο ξεκούραστες και φυσικές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κάνουμε λάθη και να έχουμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
Αντηλιακό
Ο πρώτος κανόνας για καθημερινό μακιγιάζ δεν περιλαμβάνει μακιγιάζ, αλλά αντηλιακό! Οτιδήποτε κι αν κάνεις είναι βασικό να προστατεύεις την επιδερμίδα σου με SPF, πριν εφαρμόσεις οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία ενυδατική κρέμα ή foundation με αντηλιακή προστασία για να είσαι σίγουρη πως ποτέ δεν θα το ξεχάσεις. H ιδανική επιλογή είναι foundation με αντηλιακή προστασία σε μορφή πούδρας, ώστε να μπορείς να το εφαρμόσεις ξανά στη διάρκεια της ημέρας χωρίς να καταστρέψεις το μακιγιάζ σου.
Μάτια

Το καλύτερο θα ήταν να αποφύγεις για το καθημερινό μακιγιάζ, το eyeliner. «Όλες επιθυμούμε να κάνουμε τα μάτια μας πιο φωτεινά, αλλά οι σκούρες γραμμές θα έχουν βαρύ αποτέλεσμα για την ημέρα», εξηγεί η McAdams. «Αντιθέτως, προτίμησε κρεμώδεις σκιές με shimmer για να φωτίσεις τα μάτια σου και ολοκλήρωσε με μαύρη μάσκαρα».

 Χείλη
 Το καθημερινό μακιγιάζ δεν σημαίνει απαραίτητα διάφανο κραγιόν ή glossy, φυσικές αποχρώσεις. «Δώσε έμφαση στα χείλη σου προτιμώντας ένα κραγιόν σε φωτεινή απόχρωση. Έτσι, θα δώσεις φως στο look σου». Παράλληλα, η ΜcAdams προτείνει: «Παράλειψε το μολύβι χειλιών και επέλεξε ένα κρεμώδες κραγιόν το οποίο θα εφαρμόσεις κατευθείαν από το σωληνάριο και θα απλώσεις με το δάχτυλο σου».
 Foundation

«Διακριτικό bronzer και highlighter για να δώσεις στο πρόσωπο σου μία λάμψη και να τονίσεις τα χαρακτηριστικά σου». Αυτά είναι τα μόνα προϊόντα που χρειάζεσαι για ένα κομψό, καθημερινό μακιγιάζ. Σε κάθε περίπτωση, απόφυγε βαριές φόρμουλες που θα κάνουν το πρόσωπο σου να μοιάζει με κέικ. Και όσο νόστιμο είναι ένα κέικ, άλλο τόσο άσχημο είναι να παρομοιάζεται με την υφή της επιδερμίδας σου.
Πηγή: shape.gr
Με αγάπη, Μαρίνα